Tilflytter til Videbæk - området
Er du også flyttet til Videbæk og omegn har du mulighed for at deltage i vores uformelle velkomstcafé i Videbæk Idræts og Fritidscenter.
Der afholdes møde den første mandag i hver måned, se mere til venstre her på siden.
Har du ikke mulighed for at deltage i velkomstcafé, så kan du kontakte
din tilflytterguide for  Videbæk- området der omfatter, Egeris, Fiskbæk, Fjelstervang, Grønbjerg, Herborg, Nr. Vium, Rimmerhus, Spjald, Troldhede, Videbæk og Vorgod-Barde.

Hvis du klikker på de  bynavne der er nævnt herover bliver du linket til byernes lokale hjemmesider.


 
Tilflytterguide Mette Markussen
Kan kontaktes på telefon : 28305585, eller på mail: videbaek@flytmodvest.dk  
 
Tilflyttermappe
Du kan også kontakte tilflytterguide Mette Markussen og bede om at få en Tilflyttermappe. Der er i mappen mange gode informationer, og tilbud til dig der lige er flyttet til byen, eller vendt tilbage til Videbæk.
 
 

Tilflyttere bydes velkommen på café-møde

Ringkøbing-Skjern Kommune hilser tilflyttere velkommen
Er man ny i Ringkøbing-Skjern Kommune, skal man have enordentlig velkomst og en hjælpende hånd til at finde sig tilrette i lokalsamfundet.
Det er tanken bag endnu et velkomsttilbud fra kommunens bosætnings- og marketingsekretariat, der i samarbejde med lokale tilflytterguider ogvelkomstambassadører frade fem største byer i kommunen nu inviterer til månedlige tilflyttercaféer i Ringkøbing,Skjern, Videbæk, Tarm og Hvide Sande.
- Det er jo en grundlæggende værdi i den vestjyske opdragelse, at vi tager godt imod gæster. Det gælder også for folk, der kommer hertil udefra for at bosætte sig i kommunen, siger viceborgmester, Søren Elbæk (S).Han peger på, at der i forvejen eksisterer velkomstarrangementer i kommunalt regi,hvor alle nye tilflyttere, der hartilmeldt deres nye adresse til folkeregisteret, modtager et velkomstbrev og en velkomstpakke - og bliver inviteret til et arrangement med for eksempel fællesspisning og efterfølgende håndboldkamp i Skjern Bank Arena.
Nyt netværk
Alligevel kan det være svært at navigere i den nye hverdag og finde den rigtige daginstitution, den nye fodboldklub, det faglige netværk og måske ikke mindst det sociale fællesskab. - Når vi gør lidt ud af at tagegodt imod tilflyttere, er det selvfølgelig  for at de skal følesig velkomne og få lettere ved at finde sig til rette. Men det er også af selviske grunde, forhvis folk bliver glade for at bo her, er der en større chance for, at de bliver i kommunen - og at de trækker folk til fra deres gamle netværk. Det tager lang tid at få gamle venner,men hvis kommunen kan hjælpe folk lidt på vej, tror jeg den indsats på alle måder er givet rigtig godt ud, siger Søren Elbæk.
Lokalt kendskab
De nye velkomstcaféer begynder i august og bliver uformelle, månedlige møder i alle fem centerbyer, hvor kommunens tilflytterguider i de enkelte byer og de frivillige velkomstambassadører inviterer alle interesserede. På møderne informerer forskellige personer om, hvad der sker af stort og småt i lokalsamfundet samt hjælp til praktiske spørgsmål. Samtidig har de nye tilflyttere også mulighed for at finde hinanden, oplyser Karina Skovsgaard Nielsen, tilflytterguide iTarm i en pressemeddelelse.

Udskrift fra Videbæk- Spjald Avis den 13.08.2019